Kuksa

Scouternas medlemsregister Kuksa

Kuksa är scouternas medlemsregister och anmälningen till alla evenemang görs via Kuksa. För minderåriga deltagare gör målsmannen anmälan via Kuksa. Myndiga deltagare anmäler sig på samma sätt med sitt medlemsnummer istället för förmyndarnummer.

Hur får jag mitt förmyndarnummer?
Ditt förmyndarnummer (eller eget medlemsnummer för myndiga scouter) får du av kårens sekreterare Hanna: maila till sekreterare@muho.fi så meddelar hon!

Inloggningen till medlemsregistret sker via kuksa.partio.fi med förälderns förmyndarnummer och epostadress, första gången genom att klicka nere på sidan där det står ”Registrering”. Där fyller du i förmyndarnumret i fältet för medlemsnumret och epostadressen i sitt fält.

Viktigt med uppdaterade uppgifter i Kuksa!
Inloggningen till Kuksa sker med hjälp av din epostadress, och bland annat därför är det viktigt att kontaktuppgifterna hålls uppdaterade. Vänligen meddela kårens sekreterare ifall dina/ditt barns kontaktuppgifter ändras. Ifall du redan har dina inloggningskoder kan du vid behov själv ändra dina/ditt barns kontaktuppgifter i Kuksa.

Nu kan du välja inloggningsmetod och då kan du t.ex. koppla ihop medlemsregistret till ett Google- eller Facebook-konto, och på så sätt behöver du inte komma ihåg en ny uppsättning inloggningskoder. I så fall loggar du i fortsättningen in genom att på Kuksas första sida klicka på ”Google-login/Facebook-login”.

Medlemsförmåner med hjälp av medlemskortet

Samtliga medlemmar i kåren är berättigade till scoutrabatt i butiker som t.ex. Partioaitta och Scandinavian Outdoor Store. Rabatten får du genom att visa upp ditt medlemskort vid kassan. Medlemskortet kan man själv printa ut från Kuksa, men det räcker även med en PDF-version av scoutkortet som man visar upp på telefonen. Medlemskortet hittas genom att i Kuksa gå in på scoutens profil, vilken du som förmyndare har tillgång till, och där finns det en knapp under personinformationen där man kan ladda ner kortet.