Material

Kåren har ett stort förråd frilufts-, köks- och annat material. Dessutom har vi tre kanoter. Underhållet av materialet är en av ledarnas viktigaste uppgifter. I vår kår är vi väldigt måna om vårt material och sätter stor vikt på att hålla det i gott skick, vilket vi också bland andra kårer är kända för. Genom att hålla materialet i skick kan vi använda det länge och undvika att belasta miljön genom att producera avfall, och vi kan använda mer av kårens pengar till själva verksamheten istället för att köpa nytt material.

Vi försöker upprätthålla ett  materialförråd som täcker våra behov så att våra medlemmar har möjlighet att använda det till olika scoutäventyr och har maximal glädje av det. Vi uppdaterar det kontinuerligt för att uppnå ovanstående.

Uthyrning

Då materialet inte behövs för kårens eget bruk kan vi hyra ut det till privatpersoner, företag eller föreningar för en rimlig summa pengar. Bland annat följande hyrs ut:

  • Tält och vindskydd
  • Halvplutontält (15-20 pers), vid behov med kamin
  • Bastutält
  • Kastruller och stekpannor för matlagning i stor skala
  • Gasplattor för matlagning
  • Stormkök

För mer information om vad vi hyr ut och för uthyrning, kontakta materialansvariga Anton Eriksson (040 5278029, anton(ät)muho.fi).

Donationer

Om du äger tält, frilufts- eller annan utrustning i gott skick som du inte använder och inte vet vad du ska göra med tar kåren väldigt gärna emot donationer. Om du hittar någonting du tror vi kunde vara intresserade av, ta kontakt med materialansvariga Anton Eriksson (040 5278029, anton(ät)muho.fi).